• szo. szept 21st, 2024

Lélegeztetőgépre került egy 12 éves koronavírus fertőzött lány

A kislány unokatestvére, Justin Anthony azt mondta, hogy március 15-én tüdőgyulladást diagnosztizáltak Emmánál, pénteken viszont pozitív lett a koronavírusra a teszteredménye – írja a CNN.

Emmának nem is voltak korábban arra utaló jelei, hogy koronavírussal fertőzött lenne, és Anthony szerint még utazni sem járt a lány mostanában, egyszerűen nem tudják, hogy kaphatta el a vírust. Az Emmát kezelő, atlantai gyerekkórház, megerősítette, hogy egy 12 éves betegük pozitív eredményt mutatott a koronavírusteszten, azonban további részletekbe nem szerettek volna bocsátkozni.

„A beteget elszigetelten tartjuk, és következetesen alkalmazzuk a megfelelő óvintézkedéseket. További részleteket nem közlünk a beteg személyazonosságának megőrzése érdekében” – közölte Jessica Pope, a kórház szóvivője.

Az egészségügyi szakértők szerint az idősekre és a valamilyen egészségügyi problémával már eleve rendelkező betegekre a legveszélyesebb a vírus, gyerekeknél általában csak enyhébb tünetek jelentkeznek.

A Kínai Betegségmegelőzési Központ szerint Kínában február 11-ig körülbelül 45000 regisztrált koronavírusos közül csak egy 20 évnél fiatalabb beteg hunyt el, 10 év alatti pedig egy sem.

Egy új tanulmány szerint, amelyet júniusban tesznek közzé a Pediatrics folyóiratban, Kínában 731 igazolt és 1,412 gyanús koronavírusos gyerek közül egy 14 éves fiúgyermek halt meg. Ezenkívül megállapították, hogy a gyerekek 6%-a mutatott súlyos tüneteket, míg a felnőtteknél ez a szám 18,5 százalék.

Justin Anthony azt is elmondta, hogy azért osztották meg történetüket a világgal, mert szeretnék felhívni az emberek figyelmét a koronavírus komolyságára.

„Első kézből tudom, mennyire veszélyes ez a vírus. Mindenki azt hangoztatja, hogy a fiatalok nincsenek veszélyben, de most itt van ez a 12 éves lány, aki az életéért küzd. Az embereknek gyakorolniuk kell a távolságtartást. Az embereknek vigyázniuk kell a gyermekeikre. Az embereknek ezt tényleg komolyan kell venniük” – mondta Justin Anthony.

blikk