• szo. szept 21st, 2024

Most jelentették be : ÉLETBEVÁGÓ!!! A koronavírus újabb tüneteire bukkanhattak! EZEK A tünetek is jelenthetnek koronavírus fertőzést :

Először is nézzük meg, amit mindenki tudni akar >

Mennyire lesz valaki súlyos beteg, ha megfertőződik?

 

Nagyon fontos tudni, hogy ha még meg is fertőződik valaki, a legtöbb esetben –  az influenzához hasonló tünetekkel  – enyhe lefolyású a betegség.

A legtöbben (nagyjából 80%) bármely speciális kezelés nélkül felépülnek a betegségből.

A koronavírus-fertőzés kifejezetten az idős emberekre, krónikus betegekre veszélyes.  Rájuk kell legjobban vigyáznunk! Minden 6. fertőzöttből nagyjából 1-nél alakul ki súlyos betegség és légzési nehézség. Azoknál valószínűbb ezeknek a kialakulása, akiknek már olyan meglévő egészségügyi problémáik vannak, mint a magas vérnyomás, szívproblémák, vagy cukorbetegség, valamint az idősebbeknél.

Egy friss tanulmány alapján az új koronavírus okozta betegség (COVID-19) sok esetben az emésztőrendszert érintő tünetekkel, például hasmenéssel és étvágytalansággal is jár – írja az EurekAlert. A vizsgálatot a COVID-19 kezelésére létrehozott vuhani szakértői csoport végezte.

A kutatók szerint a kínai Hupej tartományban regisztrált, az elemzésbe bevont páciensek közel fele mutatott ilyen tüneteket.

Mit tegyünk tünetek esetén

A betegség leggyakoribb tünetei

A leggyakoribb tünetek: a láz, a fáradtság és a száraz köhögés.

Egyes betegeknél jelentkezhet izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, légszomj.

Ezek a tünetek általában enyhék és fokozatosan jelentkeznek.

Vannak olyan fertőzöttek, akiknél nem alakul ki semmilyen tünet és nem érzik magukat betegnek.