• pén. szept 20th, 2024

Koronavírus – legújabb hírek

Google forĐító által fordítva innen

A kórokozó jelenleg 47 országot támadott meg, az Egyesült Államokban és Németországban az első eseteket nyilvántartásba vették, és nem volt nyilvánvaló fertőzési forrás.

 

A vírus elsöpríti a világot, legalább 47 országban fordul elő.
A koronavírus elleni küzdelem csütörtökön új és potenciálisan riasztó fázisba lépett be, amikor az Egyesült Államok és Németország közegészségügyi tisztviselői küzdöttek olyan betegekkel, akiknek a betegséggel kapcsolatban másokkal nem álltak kapcsolatban.

Ez felvetette annak a lehetőségét, hogy a vírus ismeretlen módon elkezdhette a helyi terjeszkedést, vagy hogy a fertőzött emberek egymás után terjesztették a betegséget, ami gyakorlatilag lehetetlenné tette a hatóságok számára az eredet megtalálását és elkülönítését.

Akárhogy is, a két eset, több ezer mérföldnyire egymástól, aláhúzta, hogy a vírus milyen gyorsan halad a föld körül, miután előző év végén Kínában megjelent.

„Van előttünk egy krízis, egy járvány, amely közeledik, tudjuk, hogy egyes országokat már sokkal jobban érintnek, mint minket” – mondta csütörtökön, a francia Emmanuel Macron elnök.

Mivel a japán esetek száma folyamatosan nőtt, a kormány szélsőséges lépést tett minden iskola bezárása érdekében márciusig, annak érdekében, hogy legyőzze a kitörést.

Trump elnök bejelentette, hogy Mike Pence alelnök vezet az amerikai erőfeszítéseknek a vírus leküzdésére, miközben az új eseteket követő térképek világosan világítanak.

A sajtótájékoztatón a Trump adminisztráció továbbra is vegyes üzeneteket küldött a vírussal kapcsolatban, a közegészségügyi tisztviselők figyelmeztetve a potenciális „súlyos zavarokra”, míg Trump elnök a demokratákat és a kábelhírcsatornákat hibáztatta a fenyegetés túlértékelésében.

A pénzügyi piacok, amelyek teljesítményét Trump úr referencia-referenciaként használta fel, folytatta hetente eső visszaeséseiket Ázsiában és Európában, amelyek gyakran előrehatják az eredményeket az Egyesült Államokban.

Európában Dániában, Észtországban, Norvégiában és Romániában egyaránt beszámoltak az első esetekről, míg számos más országban új fertőzéseket regisztráltak, amelyek szemléltették a kórokozó határokon átnyúló változatosságát.

Például Nagy-Britanniában két új eset kapcsolódott Olaszországhoz és a spanyol Kanári-szigetek Teneriféhez.

Míg a vírus észak-olaszországi terjesztése már egy ideje zajlik, az első a terjedelme Tenerifétől – ahol a vírusra pozitívnak bizonyult olasz orvos által meglátogatott szálloda zárva van -.

A Közel-Keleten aggódtak az iráni járvány kitörésének mértéke és súlyossága miatt.

Teherán jellegzetesen vitatkozott az információkkal, és az, amit sugárzott, vázlatosnak és megbízhatatlannak tűnt. A kormány csütörtökön elmondta, hogy 245 embert fertőzöttek, és 26 ember halt meg. Mivel azonban a szakértők szerint a halálozási arány körülbelül 2 százalék, a halálozások száma azt sugallja, hogy legalább 1100 ember fertőződött meg a vírussal.

A kormány aggodalmát talán jobban jelezte az a döntés, hogy visszavonják a péntek imádságát, amely az Iszlám Köztársaság sarokköves rítusa.