• csü. szept 19th, 2024

Dermesztő nyugdíjdöntést hozott a kormány! Mi a céljuk vele?

Dermesztő nyugdíjdöntést hozott a kormány – mi a célja vele?

Az Univerzumban minden változik, kivéve a magyar nyugdíj minimális összegét, amely 13 éven át változatlan marad. Mi indokolhatja ennek a már 2008-ban is nagyon alacsony, de 2020-ban kétségbeejtően kicsi összegnek a hatályban tartását? Erre kereste a választ Farkas András nyugdíjszakértő friss cikkében. Egy november végi módosító kormányrendelet 2020-ra is hatályban tartja az öregségi nyugdíj legkisebb összegéről és az árvaellátás minimális összegéről szóló rendelkezéseket. E rendelkezések alapján 2008 óta változatlanul 28 500 forint a teljes nyugdíj és 24 250 forint az árvaellátás legkisebb összege – emlékeztet a nyugdíjguru.hu.

Az öregségi nyugdíj legkisebb összege 2020-ban is – akárcsak 2008. január 1. óta minden évben – változatlanul 28.500 forint.

Miért maradhat 13 éven át változatlanul ennyire arcpirítóan alacsony ez az összeg, amelynél főszabályként nem lehet kisebb egy teljes (vagyis legalább 20 év szolgálati idő alapján meghatározott) nyugdíj összege?

A nyugdíjminimum eredeti célja, hogy a teljes öregségi nyugdíj minimális összegét meghatározza, vagyis meghúzza azt az alsó összeghatárt…..

ITT olvashatja el a teljes cikket!