• pén. szept 20th, 2024

HATALMAS DÖNTÉST HOZOTT SZINETÁR DÓRA!!Hosszú idő után végre megmutatta Down-kóros kisfiát. ITT A FOTÓ

Szinetár Dóra 2017 szeptemberében hozta világra legkisebb gyermekét, akinek édesapja Makranczi Zalán. A színésznőnek első házasságából született egy fia, a ma már  23 éves Marci, a másodikból pedig 2007-ben egy lánya Zorka. A színésznek egy fia van az első házasságából, Sámuel kilencéves. A kiskorú gyerekek soha nem szerepelnek, ha láthatóak is egy-egy posztban, az arcukat szüleik nem mutatják meg. Benjamin arcocskáját utoljára a Hot! magazin karácsonyi számában láthattuk három hónapos korában.

A színész házaspár most úgy döntött, a kétéves Benjivel a Nők Lapja címlapján szerepelnek, döntésük okáról pedig a hetilapnak adott interjúban adtak magyarázatot.

Nyíltan beszélnek arról, hogy fiuk Down-szindrómás

– Ez a tökmag más. Ő a születése után kapott egy papírt, hogy más a genetikája. Mi ezt akkor fontosnak éreztük nyíltan felvállalni. Kaptunk érte hideget-meleget, de most már szeretnénk következetesek lenni, és időnként megmutatjuk, hol tartunk, hátha ez erőt ad másoknak – mondta Szinetár Dóra.

– Mi elfogadjuk, hogy Benji triszómiás (genetikai rendellenesség, a 21-es kromoszómájából nem kettő, hanem három van). De azt nem fogadjuk el, hogy az lesz belőle, amit a társadalom elvár egy downostól – tette hozzá Makranczi Zalán.

Durva kommenteket kapnak

A 42 éves színésznő az is elárulta a lapnak, hogy amióta nyíltan beszéltek arról, hogy Benjámin Down-szindrómás, durva kommenteket is kapnak, amikkel az emberek nagy fájdalmat tudnak okozni. Az egyik ilyen, mondta, az, hogy a kisfiuk nem lesz hasznos tagja a társadalomnak.

– Ki a hasznos? A politikus, aki szétlopja a faluját? Vagy aki veri a feleségét? Soroljam tovább? Pedig nyilván jó genetikával született mind – fejtette ki véleményét Szinetár Dóra.

femina