• pén. szept 20th, 2024

Bor­zal­mas trauma miatt lett ön­gyil­kos Mol­nár Csilla And­rea

A szép­ség­ki­rály­nő­ről szóló hí­re­ket és da­lo­kat a rend­szer­vál­tás előtt cen­zú­ráz­ták, ám az Első Eme­let tagja sze­rint ször­nyű­sé­gek tör­tén­tek a lánnyal.

Szörnyű trauma érhette Molnár Csilla Andreát az Első Emelet frontembere, Patkó Béla Kikiszerint. Az énekes együttese írta a lány emlékének szánt Szépek Szépe balladáját, ám azt az akkori vezetés erősen cenzúrázta.

“A televízióban le akartuk játszani, de azt mondták, ezt biztosan nem. Évekig nem engedték. Egy lány ön­gyilkos lett, és a részleteket senki nem tudta. Nem tudom, mit élt meg tizenhét évesen, de biztosan nem azért tette, mert a legszebbnek választották, királynő lett.

VALAMI TÖRTÉNHETETT, VALAMI ÉRHETTE, AMIT NEM TU­DUNK. A VALÓS OK SOSEM DE­RÜLT KI, CSAK SEJTÉSEINK LEHETNEK. NEM AKARTÁK, HOGY EZ A TÖRTÉNET TOVÁBB GENERÁLÓDJON.

Nem akarták, hogy feszegessük, inkább söpörjük a szőnyeg alá. Csak 1989 után szűnt meg a cenzúrázás, onnantól játszhattuk a dalt, de akkor már nem volt aktualitása, bármilyen furán hangzik is. Magyarország szépe 1986. július 10-én, kora délután a fonyódi családi házukban halálos adag gyógyszert vett be, az életét nem tudták megmenteni. Egy ország gyászolta a gyönyörű, 17 éves lányt. Vannak emlékképeim, ismertük, valahol találkoztunk” – mondta el a Borsnak Kiki.

Az énekes emlékszik, hogy találkozott személyesen is Molnár Csillával, akinek a tragédiáját azóta sem feledi.