• szo. szept 21st, 2024

Atyaég, ez derült ki Vilmos herceg félrelépéséről

Vilmos herceg megcsalta feleségét, Kate Middletont egy pletyka szerint. Károly herceg esetéhez hasonlóan most is egy több gyermekes férjes asszony lehetett a harmadik.

Az alma nem esik messze a fájától – így vélekednek azok a brit polgárok, akik nyomon követik a királyi család életét, és is állnak túl messze az igazságtól. A kilengést arra az időre teszik, amikor Katalin harmadik gyermekükkel volt várandós 2017 és 2018 fordulóján.

Még márciusban szellőztették meg a brit sajtó, hogy Kate Middleton arra kérte férjét, szakítsanak meg minden kapcsolatot egy baráti házaspárral, Rose Hanbury-vel és férjével, Daviddel, azaz Cholmondeley márkinőjével és márkijával.

A két baráti házaspár évek óta elválaszthatatlan volt, és sokszor szórakoztak együtt. Szomszédok is: vidéki rezidenciáik Anmer Hall és Houghton Hall egymás mellett találhatók Norfolkban. A sajtó persze egyből keresni kezdte a baráti szakítás okát. Azt tudták, hogy Kate és Rose már korábban összevesztek, de azt nem, hogy miért. Aztán robbant a bomba. A valódi ok az lehetett, hogy Vilmos herceg és Rose intim kapcsolatba keveredett. Emiatt Rose-t egyenesen „Kate vidéki riválisa”-ként kezdték emlegetni.

Minden bulvárlap igyekezett valamit hozzátenni a sztorihoz. Állították, hogy eleinte Vilmos ki akarta békíteni feleségét és Rose-t, de nem járt sikerrel. Sőt: valójában nem Meghan Markle miatt vált hűvössé a viszony Vilmos és Harry herceg között, hanem Vilmos herceg félrelépése miatt. Harry szemrehányást tehetett bátyjának, hogy kiskorukban pont apjuk hűtlensége miatt ment tönkre a családi életük, így csakis helyteleníteni tudta a kapcsolatot. Az már az összeesküvés-elmélet kategóriájha, hogy újságírók szerint tudatosan intézték úgy, hogy az emberek azt gondolják, Meghan miatt áll a bál, hogy ezzel eltereljék a figyelmet a félrelépésről.

Persze természetes, hogy a család összezár még akkor is, ha a pletyka igaz. Vilmos herceg és Kate Middleton nem fognak elválni a férj esetleges hűtlensége miatt. A hercegi családdal szembeni elvárás, hogy együtt maradjanak, és a tökélete családi idill felmutatásával is emeljék a monarchia tekintélyét. Éppen eléggé megtépázta korábban Károly és Camilla románca a Windsor család nimbuszát.

Egyelőre tehát minden érintett tagadja a félrelépést.

Közben persze az internet népe is kifejezte véleményét: A rajongók védték Vilmost. Szerintük a herceg anyja és apja példáján pontosan látta, hová vezet, ha megszegik a házastársi hűséget, és ő maga biztosan nem tenne ilyet.

A másik tábor ellenben arra hivatkozott, hogy a gyermekek hajlamosak szüleik bűnét ismételni, és Vilmos csak apja nyomdokaiba lépett.

Eközben megszólaltak a családok is. Egy Middleton-rokon azt nyilatkozta, hogy egy esetleges, úgymond, zökkenő inkább jót tesz a pár házasságának. Jóllehet Kate számára a pletykák szívbemarkolóak és retteg a gondolattól, hogy egy napon a gyermekei olvasni fogják a hűtlenségről a híreket, ugyanakkor ez most jó lehetőség neki és Vilmosnak, hogy megerősítsék kapcsolatukat.

A szerelmi háromszög harmadik csúcsa, Rose Hanbury-t nagyon felkavarta a pletyka, és borzasztóan érzi magát. Egyáltalán nem reagált a hírekre, vélhetően tanácsadói is óva intették ettől. A nő magas körökben forgó bátyja elárulta, húga és a férje házasságában nincs túl sok romantika mostanában. Az 58 éves férj 23 évvel idősebb Rose-nál, a tetejébe még az érdeklődési körük is eltér. Nem is találkoznak túl sokat: Rose egy óriási vidéki kastélyban tölti napjait, Davidet az üzleti ügyek gyakran Párizsba és Londonba szólítják hosszabb időre.

A pletykának minden eddiginél nagyobb lendületet adott egy fotó, mely a Donald Trump amerikai elnök tiszteletére rendezett londoni banketten készült, és amelyen Rose nem viselte a jegygyűrűjét.

Kicsoda Rose Hanbury?

Rose Hanbury korábban modellként dolgozott Kate Moss ügynökségénél, a Stormnál. Aztán tett egy kis kitérőt a politikába: Michael Gove oktatási árnyékminiszter csapatát erősítette egy darabig. Persze főleg az arisztokrata elit tagjaként tartják nyilván. Lánytestvérével, Marinával a 100 leggyakrabban meghívott előkelőség listájára is felfértek. A legfelsőbb körökben forognak. Tony Blair miniszterelnöksége idején 2005-ben egy fotón bikinben pózoltak a fürdőgatyás és teniszpólós politikussal.

Nagymamája, Lady Elizabeth Longman Erzsébet királynő koszorúslánya volt 1947-ben, és egészen 2016-ban bekövetkezett haláláig a királynő barátnőjének mondhatta magát.

Rose 2009-ben ment hozzá David Rocksavage-hez, Cholmondeley 7. márkijához, attól fogva viseli a márkinő címet. Három gyermekük született. A nemes férj David az első brit miniszterelnök, Sir Robert Walpole leszármazottja.blikkruzs