• vas. máj 5th, 2024

Az USA feláldozhatónak tartja Magyarországot!

Washington felszólította az Európai Uniót, hogy ne vonja vissza az oroszellenes szankciókat és ne is kérdőjelezze meg azok célszerűségét. Victoria Nuland, európai ügyekért felelős amerikai külügyi államtitkár ezt csütörtökön jelentette be.

 

Mint kiderült, az Egyesült Államok tisztában van azzal, hogy a szankciók károsak az EU tagállamaira nézve, vagyis a térségi országokat feláldozhatónak, járulékos veszteségnek tartja. „Fenn kell tartanunk az Ukrajnával szembeni szolidaritást és a transzatlanti térség egységét. A szankciók beiktatása nem könnyű, egyes tagállamok ezért nagy árat fizetnek. Tisztában vagyunk ezzel.”

 

Tehát az amerikai külügy elvárja az Európai Unió tagállamaitól, hogy az okozott gazdasági katasztrófa ellenére is tartsák magukat a szankciókhoz, amit Washington diktál az EU-nak. Az amerikai külügy „tisztában van” ennek káros következményeivel, ennek ellenére is kiadja az ukázt Brüsszelnek. Az exportérdekelt magyar vállalkozások tönkretétele pedig járulékos veszteség az amerikaiak geopolitikai játszmájában.Megint birkamódon tűri a magyar nép, hogy járulékos veszteség legyen?

sokkaljobb-kommentár: Az Oroszország elleni szankciók miatti összes kárt rátolta az Európai Unióra Amerika, a régi gazdag tagállamok pedig azonnal a volt szocialista országokra. Mivel Ukrajna évek óta nem fizet a földgázért Oroszországnak, ezért az oroszok elzárták Ukrajna irányába a szállítást, csak akkor szállítanak, előre fizetnek érte. Ezt azonban a jelentés támogatási pénzek és hitelek ellenére Ukrajna nem teszi meg. Amerikával és az Európai Unióval egyeztetve Magyarországot és Szlovákiát kötelezték arra, hogy az általuk vételezett, és fizetett földgázt azonnal fordítsák vissza Ukrajna irányába (rezerv gáz). Ez ellen Oroszország tiltakozik, és a két országot is fenyegeti a gázcsap elzárásával – lassan télvíz idején. Most már odáig fajult a helyzet, hogy az oroszok törvényt készülnek alkotni a rezerv gáz ellen.

Egyre több vasat tart a tűzbe Amerika, amiből előbb-utóbb nagy baj lehet. Visszább kellene venni, és esetleg a négerek otthoni cselekedeteire is oda kellene figyelni… A világ különböző pontjain a felforgatásokat a norvég alapon és amerikai alapítványokon keresztül finanszírozzák Soros György segedelmével, vagyis a kormányok elleni tiltakozókat fizetik. Ez nem jelent mást, mint azt, hogy ezek a tüntetők nem tiltakozók, hanem napszámosok. Budapest is meg van már velük verve rendesen, meg lehet őket tekinteni a Szabadság téren. Egyes hírportálok szerint a Soros-csapat finanszírozza a hongkongi diáktüntetéseket is. A diákok egy 2017-ben várható nem egészen demokratikus választás ellen tiltakoznak 2014-ben.

Az Iszlám Állam elleni bombázások eddig négymilliárd dollárt hoztak az Egyesült Államoknak. Ennyivel emelkedett a hadiüzemek, vagyis a fegyvergyárak forgalmi és a  részvényei. Nekik megérte… Magyarország ott is veszíteni fog, mert a Mol által 2012-ben felfedezett szíriai olajmezőket és környékét bombázzák. Közismert, hogy elég sok Mol-részvényt vásárolt vissza a magyar állam. A haszon örökké a nagyoké, a kár mindig a kicsiké! Szocialista munkamegosztás… Régen így osztoztunk a Szovjetunióval, most Amerikával és az Európai Unióval.

Békéscsaba, 2014. október 6.

Forrás: sokkaljobb.hu