• szo. ápr 20th, 2024

1 perce érkezett a hír! Hatalmas robbanás rázta meg Nyírbátort – Hárman meghaltak! RÉSZLETEK:

Robbanás történt Nyírbátorban a Bátor Trade Kft. biogázüzemének területén. A helyben működő Bátor TV szerint három halálos áldozata van a tragédiának.

Úgy tudni, hogy a detonáció a kötelezően elvégzendő takarítási-karbantartási munkálatok végzése közben érte egy külső vállalkozás munkacsoportját. Ők egy nem működő fermentoron dolgoztak, amikor a robbanás történt.

A balesetnek három halálos áldozata van.

A szon.hu kérdésére ezt az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) is megerősítette. Ménes Dávid mentőtiszt, az OMSZ regionális kommunikációs munkatársa azt mondta, hogy „a robbanás következtében három férfi olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy az életüket nem lehetett megmenteni”.

A baleset pontos körülményei egyelőre tisztázatlanok, a vizsgálat folyamatban van.A Bátor TV szerint a munkavégzés közben szikra keletkezhetett, és a helyiségben lévő minimális mennyiségű, de robbanásveszélyes metángáz és oxigén keveréke felrobbanthatott. A szon.hu azt írta, hogy a munkások egy tartály tetején hegesztettek, amikor a robbanás történt.

A Bátor Trade Kft. vezetői és tulajdonosa részvétét fejezte ki az áldozatok családtagjainak. A katasztrófavédelem helyi tisztviselője, Dudás Szilvia leszögezte:

az üzem környékén élők semmiféle veszélyben nincsenek, a lakossággal kapcsolatos intézkedést nem kellett tenni.

A helyszínre a mentők és a tűzoltók is kivonultak. A szon.hu szerint a balesethez 25 tűzoltót riasztottak, akik hét gépjárművel vonultak ki a helyszínre. Board, mentőkötél és dugólétra segítségével emelték ki az áldozatokat a romok alól.